Gebruikersinstructie springkussen/ attractie

 • Het kussen wordt geleverd met een blower en grondpennen.

Opzetten van het springkussen

 1. Uit veiligheidsoverwegingen dient rondom het springkussen een vrije ruimte van minimaal 1,8 meter aanwezig te zijn. Daarnaast is er een stroomaansluiting nodig binnen 25 meter van het springkussen. Inspecteer of er geen (scherpe) voorwerpen op of onder het springkussen liggen, die mogelijk onveilig kunnen zijn voor gebruikers en/of het springkussen kunnen beschadigen.
 2. Rol het springkussen uit op een vlakke ondergrond. De ondergrond moet geschikt zijn om grondpennen in te slaan om het springkussen te kunnen zekeren aan de ondergrond.

Plaats het springkussen (bij voorkeur) op een zachte ondergrond, zoals bv. gras, zand of rubber tegels. Plaats het springkussen nooit in een brandgevaarlijke omgeving.

 1. Sluit de luchtsluizen en bevestigt het springkussen met grondpennen aan de grond.
 2. Sluit de luchtpomp aan op de luchtinlaatpijp. Controleer of de luchtinlaatpijp na aansluiting niet losgetrokken kan worden. De luchtpomp mag niet in een looproute geplaatst worden.
 3. Het springkussen kan worden opgeblazen. Tijdens het opblazen mogen er zich geen personen op of in het springkussen bevinden. Let bij het opstellen altijd op aanrijdgevaar en verkeersafzettingen.
 4. Inspecteer of het springkussen in orde is. Een beetje luchtverlies uit de naden is normaal. Let er op dat alle luchtuitlaten dicht zijn gemaakt (en dicht blijven) en dat het spring kussen niet gescheurd is. Het speeltoestel mag niet te zacht worden opgeblazen.
 5. Gebruik het springkussen niet bij windkracht 5 of hoger (denk ook aan windstoten!).
 6. Is er geen daglicht aanwezig, controleer dan of de lichtbronnen op ruime afstand van het springkussen geplaatst zijn in verband met mogelijk brandgevaar (dit geldt ook voor eventuele verwarming bronnen). Gebruik de kussens nooit onverlicht.
 7. Pas als het springkussen volledig in orde is en voldoende vrij staat, kan er gebruik van worden gemaakt. Schakel de luchtpomp (blower) tijdens het gebruik niet uit.

Tijdens gebruik van het springkussen

 1. Er moet altijd begeleiding bij het springkussen aanwezig zijn van een volwassen persoon.
 2. Er mag niet op de voorkant, de randen en de overkapping van het springkussen geklommen worden. Bij regen stekker uit het stopcontact en de blower binnen opbergen.
 3. Tijdens gebruik van het springkussen moet iedereen de schoenen uit hebben. Dit is zowel veiliger voor de gebruikers als beter voor het springkussen.
 4. Gebruik van schoenen, brillen, sieraden, scherpe- of hete voorwerpen op het springkussen is niet toegestaan. Net als het gebruik van voedsel en drinken.
 5. Per vierkante meter springoppervlakte maximaal 2 personen.
 6. Controleer tijdens het gebruik voortdurend of er zich geen vreemde, scherpe of anderszins onveilige voorwerpen in of op het luchtkussen bevinden. Verwijder deze altijd zo snel mogelijk.
 7. Controleer tijdens het gebruik voortdurend of het springkussen voldoende op spanning blijft (controleer luchtinlaat en –uitlaten en/of lekken). Indien het springkussen druk begint te verliezen moeten alle gebruikers direct van het springkussen.

Afbouwen van het springkussen

 1. Er kan pas worden begonnen met afbouwen van het springkussen wanneer er zich geen personen meer op het springkussen bevinden.
 2. Maak de binnen- en buitenkant van het springkussen schoon en droog.
 3. Maak de verankering los, schakel de luchtpomp (blower) uit en verwijder de luchtpomp van de luchtinlaatpijp.
 4. Open alle luchtuitlaten. Het springkussen verliest nu veel lucht en zal inzakken. Begin pas met opvouwen als zo goed als alle lucht uit het springkussen is. Vouw altijd in de richting van de luchtuitlaat. Maak het kussen tijdens het opvouwen eventueel nog verder schoon en droog.
tech: dodo.nl | design: studioviv.nl